Znáte francouzský film s Pierrem Richardem s názvem „Roztržitý“? Jeho děj se odehrává na téma reklamní agentury a my si v něm můžeme připomenout formou někdy až příliš sarkastického humoru, jakým způsobem oslovit zákazníky, aby se dozvěděli o nových výrobcích či službách na trhu. Reklama k našemu životu neodmyslitelně patří z toho důvodu, že lidé, kteří něco ostatním nabízí, nemají jinou možnost, jak je oslovit. Mohou své produkty nabízet příbuzným a známým, ale než by se povědomí o nabídce rozšířilo na veřejnost, uplynuly by měsíce až roky.

reklamní hrnek

Nejsilnější mediální vliv má pochopitelně reklamní tažení v televizi, v rozhlasu a v denním tisku či v tištěných časopisech, případně na Internetu, ale toto vše jsou formy reklamy obvykle nechtěné, nevyžádané a někdy až obtěžující. Reklamu v TV, v rádiu či v poštovních schránkách mnoho lidí ignoruje, a nezajímá je ani reklama na webových stránkách (jistě až na nějaké výjimky).

problematika SEO

Pak ovšem existuje i reklama, která sice nepůsobí na „davy“, ale může mít vyšší účinnost, než všechny výše jmenované formy – reklamní předměty. Jestliže totiž někomu darujete z různých důvodů propisku, záznamník, hrnek, flash disk, kšiltovku, tričko, mikinu, polokošili nebo batoh, je to užitný předmět a lidé si vás zapamatují mnohem víc.

Potisk předmětů

Jestliže nabízíte lidem možnost tisknout na reklamní předměty, měli byste mít dobře zpracované webové stránky, funkční a přehledný e-shop a mimo jiné i ošetřené WordPress SEO. O to se vám postarají specialisté, kteří mají potřebné znalosti k tomu, posunout váš web do popředí ve vyhledávačích. Kdokoli z vašich potenciálních zákazníků si pak vyhledá služby a výrobky, které nabízíte i vy, je velká šance, že se mu objevíte na přední pozici mezi prvními firmami, a dotyčná osoba si u vás objedná něco, co jí zaujme. Test SEO (optimalizace) vám pak zajistí stabilní pozici mezi prvními weby a tím vám zvýší pravděpodobnost vašeho podnikání. Jestliže totiž nejste na Internetu, jak se říká, „vidět“, můžete se snažit sebevíc, ale lidé se o vašem počínání nedozví.