Parkovací místo pro stěhování v Praze je nutnost

Praha je jedno z nejkrásnějších měst světa, ale jeden problém tu přece jen je, a sice vzrůstající počet automobilů v pražských ulicích. Kdo z vás ještě pamatuje socialismus, resp. dobu 80. let minulého století, snadno porovná hustotu provozu tehdy a dnes. Před třiceti, čtyřiceti lety nebyl problém v Praze až na některé exponované úseky, zaparkovat vozidlo, vystoupit z něj a jít za svými cíli. Tehdy také nebývalo zvykem, jako dnes, že v jedné rodině jsou k dispozici třeba čtyři auta, lidé jsou zkrátka čím dál pohodlnější, ale Praha není nafukovací a auta musí někde zaparkovat.

krabice na stěhování

Problém s parkováním v Praze je velmi palčivý a zasahuje i do oblasti stěhování. Stěhovací firmy tu potřebují výjimku pro parkovací den a o tu musí žádat jejich klienti. Probíhá to tak, že osloví s prosbou úředníky na městském odboru dopravy, a to alespoň třicet kalendářních dnů před termínem stěhování. Úředníci pak zpravidla za poplatek žádosti vyhoví, ale tím to zdaleka nekončí. Pak je nutné ještě místo fyzicky zabezpečit, aby na něm nikdo přes noc neparkoval, nejlépe dopravními kužely, dřevěnými paletami, starými pneumatikami atp.

kartonová krabice

Stěhujete-li se tedy po Praze nebo do Prahy či z Prahy, je toto tak trochu „kovbojka“, kterou stěží budete vysvětlovat lidem, co bydlí někde v horách, na samotě, a kde je vzácnost potkat živou duši, natož nějaké auto.

Dejte přednost době s nižším provozem

Pokud se budete stěhovat v pondělí dopoledne, mimo prázdninové letní měsíce, kdy někteří lidé míří na dovolenou a nejsou v zaměstnání, očekávejte nápor na silnicích, děsný chaos a stres. Mnohem lepší volbou, co se týče hustoty provozu, je čtvrtek, ale nikoli dopoledne, nýbrž pozdě večer mezi dvaadvacátou hodinou a druhou hodinou ranní, anebo brzy ráno mezi třetí a pátou. Pokud vám v tuto dobu stěhovací firma vyhoví se stěhováním v Praze http://www.odnesto.cz/levne-stehovani-praha/, bude to velmi poklidná a rychlá akce, bez ucpaných silnic a stresu za volantem.